Omgeving

 

 

DE OMGEVING

Het appartement ligt in het pitoreske dorpje St. Margarethen. St. Margarethen telt 775 inwoners en is 24,7 km2 groot.
St. Margarethen ligt in Lungau en is één van de mooiste gebieden van Oostenrijk. Dit gebied is zowel gschikt voor de winter- als de zomervakantie.

Het gebied Lungau staat bekend om de vele zonuren en de sneeuwzekerheid en wordt gekenmerkt door hoge bergen, groene heuvels, bossen, meren, kloven, grotten en watervallen. In het dorpje bevindt zich het begin van een wandeltocht langs de prachtige watervallen. Het appartement biedt rust terwijl jong en oud in de directe omgeving van velerlei activiteiten kunnnen genieten.

In het winterseizoen is het skigebied geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skiërs/snowborders. De bekende langste (6 km) piste van Oostenrijk, de A1 bevind zich in dit skigebied. Het skigebied bestaat uit 4 verschillende gebieden op een hoogte van 1050m tot 2310m. De gebieden, in z'n totaliteit 300 km aan pistes, bestaan uit:
- Obertauern
- Grosseck-Speiereck
- Aineck-Katchberg
- Fanningberg

De skilift ligt op ca. 150 meter vanaf het appartement, je kunt skiën tot 20 meter voor het appartement. Er is een kinderskiklas en kinderweide tegenover het appartement. Je kunt hier ook alle skibenodigdheden huren. Vlakbij het appartement bevindt zich ook de gezellige aprés-ski.

Op ca. 5 minuten loopafstand is een supermarkt. Je kunt hier (m.u.v. zondag) lekkere verse broodjes halen. In het dorpje zijn diverse restaurants en barretjes met een buitenterras en speelweide voor de kinderen.

Bijna een derde van deze regio is beschermd natuurgebied, afgewisseld met lieflijke dorpjes en een keur aan bezienswaardigheden zoals o.a.
  • In dit gebied zijn diverse routes uitgestippeld voor de wandelaars/fietsers/ mountainbikers.
  • Gelegenheid voor kanoën, rafting, nordic walking, tennissen en klimmen
  • Mogelijkheid voor prachtige autotochten of een rit in de paardenkoets.
  • Op ca. 1,5 kilometer vanaf het appartement ligt een 18- hole's golfbaan.
  • Op ca. een half uur rijden (45 km) ligt het plaatsje Seeboden, hier is een groot zwemmeer. Je kunt hier ook een rondvaart maken, waterskiën en parasailen.
  • Op ca. 10 kilometer rijden ligt het plaatsje Tamsweg, hier is een groot overdekt en buiten zwembad.
  • In de regio zijn een aantal kastelen te bezichtigen.